17 - 24 January 2019 / UAE & Oman

EVRT logo

Schedule

Global EVRT

Schedule

The epic road trip adventure so far...

Loading
09:00
  1. WFES, Abu Dhabi
    60 mins
    We will be launching the Road Trip in style from the World Future Energy Forum (WFES), the largest sustainability event in the Middle East, where we will be hosting the mobility forum.
12:30
  1. WFES, Abu Dhabi
    120 mins
    Some of the guests of honour to the Mobility Forum will kick off the EVRT Middle East with some inspiring speeches. The electric vehicles will be on display, and on ceremony the Road Trippers will enter their vehicles and the clock will begin.
15:30
  1. 120 mins
    The first stop we will pay respect to the Sheikh Zayed Abu Dhabi Grand Mosque, one of the largest mosques in the world
19:30
  1. 269 mins
    Teams and electric vehicles will go head to head on the drag strips at Formula 1 race circuit, Yas Marina Circuit. In collaboration with eco GrandPrix, there will be numerous challenges and opportunities for you to start collecting points
22:00
  1. Abu Dhabi
    -780 mins
07:00
  1. 60 mins
    nice breakfast with the team
08:00
  1. 60 mins
09:00
  1. 720 mins
    Time for cruise control! Leaving Abu Dhabi at sunrise and reaching Muscat at sunset, this is a 500km endurance adventure crossing borders, desert and mountains for a big test on the range, power and capabilities of the electric vehicle fleet.
12:00
  1. 60 mins
21:00
  1. Muscat
    -720 mins
    Share our stories of the first days adventure and unwind with some yoga relaxation
  2. 60 mins
09:00
  1. 90 mins
11:00
  1. 420 mins
    Known as the jewel of Oman, dip your toes into in the glorious turquoise pools and delve deeper into the Wadi for those feeling a bit more adventurous
12:00
  1. 60 mins
18:00
  1. 90 mins
19:30
  1. Muscat
    -630 mins
20:00
  1. 60 mins
00:00
  1. Muscat
    540 mins
08:00
  1. 60 mins
09:00
  1. 480 mins
    This is one for the culture vultures - experience the beauty and history of Muscat with a tour to reveal the magic of the city
  2. 480 mins
    We are inviting the general public to experience electric vehicles! There will be a line up of exciting exhibitors to showcase a variety of Oman's products and services. The Forum will run alongside the festival where a number of influential government officials, business and industry leaders will be discussing the future of mobility in Oman. More info here: Oman eMobility Forum
12:00
  1. 60 mins
20:00
  1. 120 mins
22:00
  1. -60 mins
  2. -1260 mins
    We will welcome the stage two Road Trippers and crown the winner of the stage one challenge! Which electric vehicle do you think will be victorious?!
08:00
  1. 30 mins
08:30
  1. 30 mins
09:00
  1. 420 mins
    Enjoy views of the Gulf of Oman as we take the coastal route from Muscat to Fujairah, where the most mountainous Emirate will reveal its majesty
12:00
  1. 60 mins
16:00
  1. Fujairah
    -420 mins
  2. 180 mins
    After this long distance stint, relax and unwind to some yoga relaxation and the sound of waves.
19:00
  1. 120 mins
    Time to get to know our new friends joining us on the Road Trip and share some of the stories of stage one. What has been your favourite thing about the electric vehicles so far? Do you have a favourite yet?!
08:00
  1. 60 mins
11:00
  1. 60 mins
13:30
  1. 120 mins
    Welcome to Ras Al Khaimah, the adventure capital of the UAE. It's time for the electric vehicle fleet to take on the highest mountain. The climb will be tough, will the vehicles make it to the top?
16:00
  1. 120 mins
    Brace yourself....for the world's longest zipline! You will be travellng a distance of 2.8km reaching speeds up to 150 kph!!
18:00
  1. 60 mins
    Descending the mountain the electric fleet will be in their element as they show off their innovative regenerative braking technologies
19:00
  1. Ras Al Khaimah
    -660 mins
    We cant reveal yet....but get ready to be entertained!!
19:30
  1. 60 mins
06:00
  1. 60 mins
07:00
  1. 30 mins
07:30
  1. 270 mins
    We have crossed deserts, mountains and now its time to test out those steering wheel techniques as we take the winding coastal route to Khasab.
12:00
  1. 60 mins
13:00
  1. 240 mins
    Step out of the modern technologies and back in time for a traditional cultural experience on an Omani dhow boat. We will sail through the Omani fjords, past historical islands, enjoy some snorkelling and if luck is on our side, see some dolphins!
17:00
  1. 300 mins
    It's the last long distance sprint of the Road Trip. Keep optimising on your vehicles effiency to pick up those last few points.... who knows who the winner could be !??
19:00
  1. 60 mins
22:00
  1. Dubai
    60 mins
    We have reached our final destination! Relax...tomorrow the winners will be revealed!
07:00
  1. 60 mins
08:00
  1. 60 mins
09:00
  1. 90 mins
    A final treat before your lap of honour into the grand finale ....
11:00
  1. 360 mins
    Enjoy a range of exhibits and food choices to show Dubai's many colours as a modern metropolis. The Forum will bring together government, industry and business to discuss the next steps in Dubai's transition to electric mobility. Lets show them why we love driving electric!
  2. Dubai
    60 mins
    The electric fleet will proudly arrive through the finish banner! This huge celebration will find the winners of the EVRT Middle East placed on the podium! We can't wait to see which electric vehicle will also be crowned victorious!
13:00
  1. 60 mins
20:00
  1. -480 mins
    Lets see those big smiles - you've made it! Now lets celebrate this incredible journey together!
21:00
  1. -540 mins
10:00
  1. -360 mins
    Enjoy a range of exhibits and food choices to show Dubai's many colours as a modern metropolis. The Forum will bring together government, industry and business to discuss the next steps in Dubai's transition to electric mobility. Lets show them why we love driving electric!

 

map

OUR MISSION

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.

 

ROAD TRIPPERS

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.

JOIN US

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.

TICKETS

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.

NEWS

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.

PAST EVENTS

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.